Nov vozni red: Vožnje vlaka na relaciji Celje – Sevnica začasno ukinjene

Slovenske železnice zaradi obsežnih investicijskih vlaganj v infrastrukturo z današnjim dnem uveljavljajo nov vozni red. Pri tem je več sprememb, med drugim so začasno ukinili vožnjo vlaka na relaciji Laško – Celje ter Celje – Sevnica.

Med postajami Zidani Most – Rimske Toplice – Laško – Celje bo več vlakov nadomestil avtobusni prevoz. Prav tako bodo avtobusi železniški promet nadomestili med postajami Celje – Laško – Rimske Toplice – Zidani Most.

Največja gradbišča na železniški infrastrukturi so na severovzhodu Slovenije, kjer se hkrati izvajajo štirje projekti. V sklopu teh bo posodobljenih 45 kilometrov železniških tirov in devet postaj, na teh odsekih pa bodo odpravljeni tudi manj zavarovani železniški prehodi ter postavljene protihrupne ograje v skupni dolžini 17,5 kilometra, so sporočili iz Slovenskih železnic (SŽ).

Zaradi del bodo namesto IC in ICS vlakov avtobusi vozili tudi na relaciji Ljubljana – Celje in obratno. Vsi nadomestni prevozi bodo direktni, brez postankov na vmesnih postajah. Nadomestni avtobusi bodo imeli postanke v Ljubljani na ploščadi pri tiru 1, v Celju pa na zunanji strani postaje, pri avtobusnemu postajališču.

Organizacija voženj bo spremenjena tudi na relaciji Ljubljana – Hodoš ter Ljubljana – Maribor in obratno. Spremenjeni bodo tudi termini, tako bo denimo vlak Emona med Ljubljano, Mariborom in Dunajem po novem voznem redu iz Ljubljane odpeljal 13 minut prej kot doslej, in sicer ob 15.47.

Vožnje vlaka na relaciji Laško – Celje ter Celje – Sevnica bodo ukinjene. SŽ bodo ukinile tudi vse vožnje muzejskega vlaka na relaciji Celje – Podčetrtek in obratno.

SŽ spreminjajo tudi organizacije voženj na relaciji Zidani Most – Šentilj. Po novem bodo te povezane s prestopom v Mariboru. Spremenjen vozni red začne veljati danes, vse spremembe pa so navedene na spletni strani Slovenskih železnic.

M. P.