NK Krško “proti zavajanju in izkoriščanju otrok v NK Posavje Krško”

(vir: NK Krško)

Vodstvo Nogometnega kluba (NK) Krško se je odločilo narediti konec razprtijam, ki po njihovem prepričanju škodujejo ne le klubu, ampak predvsem otrokom najmlajših kategorij, staršem in občini Krško. Zato je spisalo izjavo, “proti zavajanju otrok z neresnicami in podtikanji” Nogometnega kluba Posavje Krško, za katerega pravi, da želi krškega slovenskega nogometnega drugoligaša diskreditirati.

Spor med NK Krško in novoustanovljenim NK Posavje Krško traja od letošnje pomladi, ko se je NK Krško odločil za prekinitev sodelovanja med zunanjim izvajalcem treningov mlajših selekcij.

Takrat je, kot pravijo v NK Krško, zaradi nagovarjanja staršev in otrok vodilnih v Nogometnem društvu Posavje ekipo NK Krško zapustilo 35 igralcev (starih od 17 do 19 let). Hkrati naj bi Nogometno društvo Posavje z zavajanji in neresnicami prepričalo k odhodu starše približno 100 otrok, starih od 8 do 11 let, ki so bili člani NK Krško, da jih odpeljejo iz kluba.

“Spor nam je vsiljen, motiv je zgolj denar užaljenih nekdanjih trenerjev NK Krško in destabilizacija kluba, ki mu predsedujem. Zavajanje otrok in staršev zgolj za denar in s ciljem uničevanja NK Krško so dejanja, na katera v NK Krško ne pristajamo”, ob tem pravi predsednik NK Krško Zoran Omerzu.

Kot namreč pravi, vodstvo NK Krško ve, da se posamezniki iz NK Posavje Krško trudijo uničiti odnose med otroci in starši, vodijo neprimeren način komuniciranja v javnosti, napadajo in žalijo NK Krško ter želijo s provokacijami destabilizirati vodstvo in nogometno šolo NK Krško.

A, kot pravi, si z ekipo NK Posavje Krško ne delijo ne športnih ne človeških vrednot. “Zato smo se odločili za peticijo, ker nam je pomembno, da na preprost in vsem razumljiv način sporočimo, kaj nam je pomembno in proti čemu se borimo,” pravi. Po njegovih navedbah namreč ne pristajajo, da otroci postanejo poslovni interes za vsako ceno. “Želimo, da prevladata razum, človečnost in dialog s ciljem. NK Krško je vključevalno in nikoli ne bo dosegalo svojih ciljev na račun otrok, kot to počnejo v NK Posavje Krško. Vse, kar si želimo, je, da imajo vsi mladi nogometaši NK Krško najboljše pogoje za treninge. Enako želimo tudi vsem drugim mladim nogometašem v drugih klubih – da imajo v svojih klubskih sredinah najboljše pogoje za vadbo, ker je to odgovornost vodstev njihovih klubov,” pravi.

M. P.