Nika Per in Anja Lužar zlati maturantki na SIC Brežice

(vri: SIC Brežice)
Nika Per in Anja Lužar sta letošnji zlati maturantki na Strokovno izobraževalnem centru (SIC) Brežice. Kristalno piramido je prejela Nasiha Žilić. 

Na SIC so letošnja spričevala poklicne mature in kristalni piramidi, ki je najvišje priznanje šole, podelili v sredo, 6. julija.

V imenu Občine Brežice je vodja Kabineta župana Laura Kreačič prisotnim čestitala v imenu župana Občine Brežice Ivana Molana in dodala, naj bodo maturanti uspešni in dobri ljudje.

Zlati maturantki, Nika Per in Anja Lužar, sta bili dijakinji 4. Ae oddelka programa ekonomist. Obe sta prejeli spričevalo s posebno pohvalo.

Odlični na maturi so bili še Anita Zalokar iz 2. Ap oddelka PTI progama ekonomist, Sebastjan Lašič in Lara Rupar iz oddelka 4. Ae ter Eva Hribar, Sara Kostevc, Nuša Omerzel, Mateja Pirnar, Natalija Pirnar in Nasiha Žilić iz oddelka 4. Av programa predšolska vzgoja. Z odliko je maturo naredila tudi samoizobraževalka Tjaša Oštir.

Skupni uspeh vseh prijavljenih na spomladanski rok poklicne mature je 86,9 %. Pri rednih dijakih programov ekonomski tehnik in predšolska vzgoja pa je odstotek še nekoliko višji (88,9 %). Med njimi je 12 odličnjakov.

Zlati maturantki sta postali Nika Per in Anja Lužar, obe dijakinji 4. Ae oddelka programa ekonomist. Obe sta prejeli spričevalo s posebno pohvalo. Odlični na maturi pa so bili še Anita Zalokar iz 2. Ap oddelka PTI progama ekonomist, Sebastjan Lašič in Lara Rupar iz oddelka 4. Ae ter Eva Hribar, Sara Kostevc, Nuša Omerzel, Mateja Pirnar, Natalija Pirnar in Nasiha Žilić iz oddelka 4. Av programa predšolska vzgoja. Z odliko je maturo naredila tudi samoizobraževalka Tjaša Oštir.

Zlati maturantki SIC Brežice Nika Per in Anja Lužar
Prejemnici kristalne piramide SIC Brežice Nasiha Žilić in Nika Per

Še nekaj fotografij s slovesnosti:

Čestitkam se pridružujemo tudi v uredništvu.

Še več fotografij in podrobnosti si lahko preberete na povezavi: etrs.si

M. P.