Komentar: Ni Trumpa, ni problema

Pozorni obiskovalci poročanja slovenski levici naklonjenih medijev (takih je okoli 85 odstotkov medijev v državi), so zagotovo opazili, kakšen ljubi mir je nastal potem, ko je s strani slovenske levice osovražen Donald Trump izgubil volitve v ZDA in je njegovo mesto zasedel njegov protikandidat Joe Biden. Nič več katastrofičnih novic o slabem razpoloženju v ameriški družbi, o spodrsljajih Trumpa in njegovih, domnevno spornih izjavah. Naenkrat se je vse umirilo, v ZDA ni nobenih težav več.

 

Biden je v očeh slovenskih večinsko levo usmerjenih medijev očitno idealen voditelj, in to kljub temu, da je njegova priljubljenost v očeh Američanov v zadnjih tednih padla na najnižjo raven doslej, da gre ZDA gospodarsko slabše kot pod Trumpom in da Biden daje vtis vse bolj senilnega in starega gospoda. Spomnimo se samo, kako se je po enem od govorov želel rokovati z navidezno osebo poleg njega ali kako je med govorom v množici iskal mamo, čeprav te sploh ni bilo tam. Za slovenske medije, posebej STA in RTV Slovenija oziroma njuna dopisnika iz ZDA, ki sta v preteklih letih sproducirala množico prispevkov z očitno protitrump vsebino, slednje očitno ni težava, v ZDA pa je vse lepo in prav.

A tega smo od slovenskih večinskih medijev nekako že navajeni. Ko je na oblasti v ZDA republikanski kandidat, je v ZDA vse narobe, ko je na oblasti demokrat, pa se tam praktično cedita med in mleko. Narobe je le to, da na ta način uporabniki slovenskih medijev nimajo objektivne slike o dogajanju v najmočnejši državi na svetu. Trump nikakor ni bil idealen predsednik, a tudi Biden ni niti blizu temu.

Aleksander Matejčič