Nevihto na Dolenjskem je od Ljubljane do Krškega spremljalo 887 udarov strel

Toča na Dolenjskem (FOTO: Neurje.si)

Kot poroča Meteoinfo, je Dolenjsko zajela supercelična nevihta, ki naj bi lokalno imela debelo točo in močne sunke vetra, nevihtna celica pa se je pomikala proti Krškemu, veter je odkrival tudi strehe in zalil več cest.

Nekaj po 13. uri je območje občine Trebnje zajelo močno neurje. Promet na cestah je bil zaradi podrtih dreves ter poplavljenih cestišč z meteorno vodo oviran. Posredovali so dežurni delavci Komunale Trebnje in Cestnega podjetja Trebnje. V času neurja je bilo zaradi močnega vetra in toče poškodovanih več streh stanovanjskih objektov in industrijskega objekt na Biču. Meteorna voda je zalila kletne prostore in garaže stanovanjskih objektov in prostore veterinarske ambulante v Trebnjem. Meteorna voda je ogrožala objekt Občine Trebnje in sosednji objekt. Na terenu so bili gasilci PGD Trebnje, Veliki Gaber, Zagorica, Velika Loka in Šentlovrenc. Najhuje je bilo na območju naselij Veliki Gaber, Zagorica, Bič, Pristavica pri Velikem Gabru, Škovec, Velika Loka in Šentlovrenc, poroča Uprava za zaščito in reševanje.

Dolenjska avtocesta pri Dobu

Kot poroča portal Neurje.si, pri nas več ne pričakujemo tako pestrega dogajanja, čeprav bodo nevihte še prisotne. Se pa celotna situacija z hudimi neurji seli vzhodneje po Hrvaški. Zagreb je za las obšla močna nevihta z debelo točo, ki sedaj klesti proti vzhodu.

Nevihto, ki je prešla Dolenjsko, je od Ljubljane do Krškega spremljalo kar 887 udarov strel. Skupno pa so v Sloveniji danes zabeležili preko 2000 udarov.

FOTO: FB/NoWax-Janez Kranjski