Neverjetno: Zamenjal je že sedem strank, zdaj je v osmi

Novopečeni član Gibanja Svoboda Jani Möderndorfer je v zadnjih letih postal sinonim za največjo politično dvoživko – to je vidnega politika, ki je med vsemi aktivnimi politiki zamenjal največ strank. Trenutno je član že osme, stranko pa je v povprečju zamenjal vsaka štiri leta.

 

56-letni Möderndorfer je kariero začel v Zvezi socialistične mladine Slovenije (ZSMS), nadaljeval v Liberalni demokraciji Slovenije (LDS), nato kandidiral na Listi Zorana Jankovića (LZJ) pa na listi Pozitivne Slovenije (PS), nato je bil član Stranke Alenke Bratušek (SAB), Stranke modernega centra (SMC) in donedavna član Liste Marjana Šarca (LMŠ). Po združitvi te stranke z Gibanjem Svoboda (GS) je postal član te stranke. Statistično je tako stranko zamenjal povprečno na štiri leta.

Menjave pa so se mu očitno izplačale, saj je bil do zdaj že večkrat izvoljen v parlament. Spodletelo mu je šele z LMŠ, saj je ta letos izpadla iz parlamenta, posledično ni postal poslanec. A glede na to, kako radodarno v Gibanju Svoboda delijo položaje zdaj že nekdanjim članom LMŠ, gre pričakovati, da bo kakšno funkcijo prej ali slej dobil tudi Möderndorfer. Na račun slednjega sicer kroži tudi šala, da je do zdaj propadla še vsaka stranka, ki si ji je pridružil. Kaj se torej po prestopu obeta Gibanju Svoboda?

A. M.