Neverjetno: V Ljubljani na pragu četrtega vala zabava s 500 udeleženci

Čeprav epidemija še zdaleč ni izzvenela, pa se nekateri obnašajo, kot da je ni in pri tem izigravajo vladne odloke. Tako se je v enem od ljubljanskih klubov v noči s sobote na nedeljo gnetlo 500 mladih, je poročal POP TV.

Razgreta množica je ob glasni glasbi pela, plesala in se objemala. Kot je pojasnil Matej Richter iz Cvetličarne Ljubljana, je bila zabava prijavljena med 23. in 7. uro.

Na vprašanje, kako je to mogoče, ko pa vladni odlok jasno omejuje obratovanje klubov in diskotek na čas med 5. in 24. uro, pa je pojasnil, da niso nočni klub. “Mi nismo klub, nismo nočni bar ali diskoteka, mi izvajamo prireditve, šlo je za kulturno prireditev, ministrstvo za kulturo pa jasno piše, da so kulturne prireditve dovoljene, brez omejitev, brez mask,” je dejal za POP TV.

Zanimivo, torej so nočni klubi po novem kar kulturna dejavnost, diskoteke pa kulturne ustanove, kot muzeji in podobno.

Vlada medtem pravi, da vidi, kaj se dogaja, in da se boji, da ne bi katera od zabav postala žarišče novega vala epidemije. “Treba je bolje spremljati izvajanje samega PCT-protokola, pripravljamo izhodišča oziroma spremembe na tem področju,” je dejal zdravstveni minister Janez Poklukar.

A. M.