NEVERJETNO! Možganovim najprej odvzeli krave, zdaj hoče inšpektorica še OSLA!

Foto: Družina Možgan

Včeraj je zaokrožila novica, da je v okviru izredne verifikacije odvzema govedi na kmetiji Možganovih v Venišah pri Krškem bilo ugotovljeno kršenje posameznih določb nacionalne zakonodaje. Poročilo je bilo posredovano direktorici območnega urada za varno hrano in veterinarstvo.

Franci Matoz, odvetnik Rudija Možgana, je dejal, da ugotovitev izredne verifikacije samo potrjuje njihove dosedanje trditve, da je bilo v inšpekcijskem postopku vse narobe in da so upravičeno vložili pritožbo. Kot je včeraj dejal za oddajo 24ur zvečer, pričakuje, čim hitrejšo odločitev drugostopenjskega organa in vrnitev krav na kmetijo Možganovih.

Kot poroča portal 24ur, pa je Matoz prejel tudi nenavaden klic inšpektorice. “Danes sem doživel presenečenje, za katerega ne vem, kako bi ga opisal. Inšpektorica, ki je vodila postopek na prvi stopnji, je želela, da jo pokličem. Opravila sva telefonski razgovor, v katerem me je na moje začudenje vprašala, če vem, kje ima gospod Možgan skritega osla. Pojasnil sem ji, da se obrača na nepravo osebo, da gospod Možgan ni niti lastnik niti skrbnik tega osla. Prekinil sem linijo, ker me preseneča, da inšpektorica v času, ko je pritožba v reševanju na drugi stopnji, na vsak način hoče odvzeti še tega osla.”