Neverjeten luksuz: Torbica v vrednosti mercedesa

Alenka Bratušek

V oddaji Faktor na TV3 so sinoči razkrili podatek o novi torbici Alenke Bratušek, ki stane “tja do 20.000 evrov!”

Sinočnja oddaja Faktor.com na TV3 je med drugim razkrila nov luksuz Alenke Bratušek, ministrice za infrastrukturo, predsednice Stranke Alenke Bratušek (SAB) in samooklicane borke za višje pokojnine. Njena nova torbica znamke Louis Vuitton stane med 4.400 in 20.000 evrov, je danes na svoji spletni strani zapisal pozareport.si (tukaj)

Vrednost torbice je sicer do 20 slovenskih povprečnih neto plač in 33 povprečnih pokojnin.

Alenka Bratušek, nekdanja političarka iz vrst stranke Zorana Jankovića (Pozitivne Slovenije), se v javnosti prikazuje kot velika borka za upokojence in njihove pokojnine. Pred volitvami leta 2018 je zbirala podpise za upokojence, pri tem so ji ponekod pomagali celo veljaki iz nekaterih občinskih odborov stranke DeSUS ali Društva upokojencev.

To jo je nato izstrelilo v vlado oziroma njeno zdajšnjo stranko SAB v državni zbor. V javnosti sicer izredno nepriljubljena Bratuškova za poslanko ni bila izvoljena, čeprav je kandidirala v dveh volilnih okrajih. Je pa potem postala “pomembna” ministrica in podpredsednica t. i. samo da ni Janša vlade Marjana Šarca, ki bo od danes dalje zgolj še zgodovina. Nekaj časa bodo sicer opravljali še t. i. tekoče posle. Danes naj bi se državni zbor namreč seznanil s Šarčevo odstopno izjavo z mesta predsednika vlade.

Poročali smo že, da je Šarec klonil in priznal, da vodenja vlade ne zmore.

M. P.