Nesreči, migranti, poskus izmika mejni kontroli in težke poškodbe po padcu s strehe

V prometni nesreči poškodovana peška, vzrok prometne nesreče neprilagojena hitrost, nedovoljen prestop državne meje, poskus izmika mejni kontroli, padel s strehe in se hudo poškodoval. To je kronika minulega vikenda, kot so nam to sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Policisti PP Brežice so bili 19. 5. nekaj pred 12. uro obveščeni o prometni nesreči  z udeležbo peške v Brežicah. Opravili so ogled in ugotovili, da je prometno nesrečo  povzročil 45-letni  voznik  osebnega  avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v peško, ki je prečkala  cesto.

80-letna peška se je v nesreči lažje poškodovala, policisti pa so še ugotovili, da povzročitelj nesreče nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli, izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vzrok prometne nesreče neprilagojena hitrost

V kraju Dolenje Radulje na območju PP Sevnica je 19. 5. nekaj pred 20. uri 23-letni  voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal  s ceste in se z vozilom večkrat prevrnil. Povzročitelj nesreče in 22-letna  potnica  sta  se  v nesreči lažje poškodovala.

Nedovoljeno prestopili državno mejo

Med  18. 5. in 21. 5. so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli 82 migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo na območju Bele krajine in Posavja. Državljani Pakistana, Afganistana, Alžirije,  Maroka,  Indije,  Libije  in  Egipta  so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili po zaključenih policijskih postopkih odpeljani v azilni
dom.

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti  PMP  Obrežje  so  danes  v jutranjih urah med opravljanjem mejne kontrole  pri pregledu tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak v tovornem  delu  našli  štiri  tujce, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. Tri državljane Afganistana in državljana Pakistana  so  po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Padel s strehe in se hudo poškodoval

Policisti  Policijske postaje Krško so bili 19. 5. dopoldne obveščeni, da v UKC Ljubljana oskrbujejo moškega iz  kraja Vihre, ki naj bi se hudo poškodoval pri delu. Zbrali so obvestila, opravili ogled in ugotovili, da je  57-letni moški pri podiranju senika padel s strehe objekta, z višine okoli treh metrov.

Pri padcu si je hudo poškodoval glavo in po podatkih iz bolnišnice je moški zaradi poškodb v smrtni nevarnosti.

Policisti bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

C. R.