Nerazumljivo: Brežiška bolnišnica z 1,4 milijona evrov dolgov, uprava pa vseeno dodatno nagrajena

Splošna bolnišnica Brežice

Splošna bolnišnica Brežice je imela v lanskem letu za 1,4 milijona evrov zapadlih neporavnanih obveznosti, zaradi česar ji je morala vlada 19. decembra izredno odobriti 320.000 evrov, da je lahko pokrila vsaj nekaj dolgov do dobaviteljev. Kljub temu je uprava za delo prejela dodatno nagrado.

Kljub temu, da je torej bolnišnica poslovala slabo, je ministrstvo za zdravje članom sanacijske uprave bolnišnice za lansko leto odobrilo izplačilo za nekaj manj kot 12.000 evrov delovne uspešnosti, kar se zdi skregano z vsako zdravo kmečko logiko.

Uprava, ki je poslovala s precejšnjim dolgom do dobaviteljem, je bila namreč dodatno nagrajena za delovno uspešnost, čeprav je bolnišnica pridelala za najmanj 1,4 milijona evrov dolgov.

Na ministrstvu za zdravje na vprašanje za naš portal, kako je to mogoče, oziroma s čim si je uprava brežiške bolnišnice zaslužila nagrado v obliki dodatka za delovno uspešnost, niso odgovorili. Navedli so le nekaj splošnih določb iz zakonodaje, ki omogočajo izplačilo delovne uspešnosti upravo, niso pa podali konkretnega odgovora, kakšne uspehe je dosegla uprava, da si je nagrado zaslužila.

Zato smo na ministrstvo naslovili ponovno vprašanje, naj navedejo povsem konkretne razloge, zakaj je bila upravi izplačana nagrada.

M. P.