Neodvisna lista volivcev »Ljudje za ljudi« na volitve

Fotografija je simbolična (Brežice)

V občini Brežice so se občani, ki znajo, hočejo in zmorejo, združili v neodvisno listo občanov »Ljudje za ljudi«, pod sloganom »Skupaj za boljši DANES«.

V svojem sporočilu so zapisali, da imamo velikokrat ogromno povedati, kako bi moralo biti, vendar na volitvah nimamo izbire, saj so na glasovnicah samo politične stranke in politiki. Zato so se odločili, da kot navadni ljudje, ki živijo, ustvarjajo in delajo tu, prevzamejo odgovornost, se zorganizirajo, povežejo in nekaj naredijo.

Na volitve, ki bodo 18. novembra 2018, gredo kot povsem neodvisna lista s podporo volivcev.

Ljudem ponujajo možnost, da na volitvah svoj glas namenijo neodvisni listi, ki je ne zanima politika, ampak zna občino usmeriti v razvoj, gospodarstvo, nova delovna mesta in s tem povečati blaginjo občanov občine Brežice. Samo kvalitetna delovna mesta in uspešni projekti namreč lahko izboljšajo naš položaj, ne pa prazne obljube politikov.

Žalostno je, da na lokalnem nivoju že vrsto let o vsem odloča politika in da se volitve vedno spremenijo v politično obračunavanje, kjer zmaguje politični populizem, namesto, da bi v občinski svet prišli ljudje, ki imajo vsebino in znajo kaj narediti.

V občinski svet morajo priti ljudje, ki so nekaj dosegli, nekaj naredili, na pa da so tam samo politične stranke, od katerih nekatere nosijo ime »lista« in dajejo vtis, da niso politična stranka. Dejstvo je, da v Občinskem svetu Občine Brežice trenutno ni niti enega neodvisnega predstavnika ljudi, ampak so čisto vsi sedanji svetniki predstavniki političnih strank in to bodo spremenili najprej, navajajo.

Listi so se doslej pridružili že številni uspešni občani in gospodarstveniki, ki so s svojim delom že dokazali, da znajo in zmorejo.

Na novinarski konferenci, ki bo v ponedeljek, 8. oktobra, ob 11. uri v Mestni hiši Brežice (Cesta prvih borcev 22, Brežice), bodo prisotni nekateri nosilci volilnih območij, in sicer: Petra Grajžl, Boštjan Podgoršek, Alenka Černelič Krošelj, Jože Denžič, Mateja Kmetič, Miha Pšeničnik, Bojan Hotko, Marko Ferenčak, Rožle Jazbinšek, Tanja Ernst, Robert Žerjav, Franc Vegelj, Jure Krošl, Roman Hervol, Franc Jurečič in Srečko Črpič.

Predstavili bodo cilje in program pod sloganom »Skupaj za boljši DANES« in povabili vse, ki se jim želijo kakorkoli pridružiti pri ustvarjanju boljšega danes.

M. P.