Neodgovorno: V SD ob najtežji epidemiološki sliki v državi pozivajo k protestom

Čeprav v stranki SD ob javnih izjavah dajejo vtis, da se zavzemajo za spoštovanje ukrepov za zajezitev epidemije, je v ozadju ravnanje njihovih članov povsem drugačno. V resnici namreč nujne ukrepe izkoriščajo za obračun s političnimi nasprotniki.

 

Tako je vidna članica SD Brigita Skela Savič včeraj na Twitterju pozvala k protestom proti vladi in njenim epidemiološkim ukrepom za zajezitev epidemije. “Gremo! Ohranimo #Ustava, #človekovepravice, #dostojanstvo!” je zapisala.

Članica SD, ki je za povrh še izredna profesorica na fakulteti za zdravstvo, torej nujno potrebne ukrepe, ki jih za zajezitev epidemije sprejemajo vse vlade na svetu, označuje kot napad na človekove pravice in dostojanstvo, in poziva k protestom proti temu. Kot da ne bi bilo vsem bolj ali manj jasno, da so ukrepi namenjeni predvsem ustavitvi epidemije, ki dnevno vzame 10 in več žrtev.

Tudi zato ne preseneča, da je njen poziv na Twitterju naletel na val zgražanja. Med drugim tudi med zdravstvenimi strokovnjaki, ki jih posebej razburja dejstvo, da si ga je privoščila oseba, ki predava na fakulteti za zdravstvo. Infektolog Federico V. Potočnik je tako na primer zapisa, da je poziv “pljunek v obraz vsem nam, ki delamo s covidom”. Kot je dodal, je ob tem ostal brez besed.

M. P.