Nenavadno: Raziskana usoda pred 22 leti izginulega morilca partnerke iz Ilirske Bistrice

pixabay.com

Policiji je uspelo razvozlati usodo 49-letnika, ki je julija 2001 pri Ilirski Bistrici umorih 33-letno partnerko, nato pa pobegnil v tujino in bil leta 2016 razglašen za mrtvega. S pomočjo kolegov iz tujine in analizo DNK profilov sorodnikov so ugotovili, da je umrl aprila 2008 na Slovaškem, so sporočili s Policijske uprave Koper.

49-letnik je 11. julija v večernih urah nasilno vstopil v prostore stanovanjske hiše v naselju Podgraje pri Ilirski Bistrici, v kateri sta bili v tistem trenutku njegova 33-letna zunajzakonska
partnerka in njena 6-letna hči. Partnerko je v spalnici s strelnim orožjem ubil z neposredne bližine, nato pa se odpeljal do bližnje državne meje s Hrvaško, zapustil vozilo in izginil neznano kam.

Kljub iskalnim akcijam in drugim aktivnostim ga policiji v naslednjih letih ni uspelo najti, prav tako niso našli njegovega trupla. Leta 2016 je bil zato sodno razglašen za mrtvega.

Lani pa je bila vzpostavljena mednarodna baza podatkov DNK profilov sorodnikov pogrešanih oseb. Na podlagi opravljenih poizvedb preko omenjene baze je policija ugotovila, da so aprila 2008 v požgani kolibi v kraju Banska Bystrica na Slovaškem našli neidentificirano moško truplo. S primerjavami podatkov je bilo potrjeno, da gre za pogrešanega 49-letnika.

A. M.