Napoved: Osmi Brežiški tek s Primožem Kozmusom

Primož Kozmus (foto: Lions.si)

Osmi Brežiški tek s Primožem Kozmusom bo jutri, 30. junija, in bo posvečen deseti obletnici zlate olimpijske medalje, ki jo je najuspešnejši slovenski atlet v zgodovini osvojil na igrah v Pekingu avgusta leta 2008. Tek sodi v okvir največjega posavskega festivala Brežice, moje mesto, ki se v Brežicah odvija v teh dneh.

Ponovno bosta za odrasle organizirani tekaški preizkušnji na 3,3 km in 10 km. Štirikratni zmagovalec najdaljše tekaške preizkušnje Boštjan Vimpolšek bo imel letos tudi hudo konkurenco v olimpijcu Primožu Kobetu.

Najmlajši tekači, otroci do 12 let, se bodo lahko ponovno brežiškemu šampionu pridružili v teku na 400 m.

Udeležbo na teku je potrdila tudi Lucija Polavder, ki je v obdobju med letoma 2007 in 2012 zbrala devet medalj na velikih tekmah in je s tem ena najuspešnejših slovenskih športnic.

Letošnja posebnost bo tudi vključitev otrok s posebnimi potrebami. Tek bo spremljal tudi bogat spremljevalni program, jutranje delavnice in koncert za otroke pri brežiškem gradu, kuhna na ulci čez dan ter večerno dogajanje s koncerti Lee Sirk, Psihomodo pop in S.A.R.S.

Na svoj račun bodo ponovno prišla tudi podjetja, ki bodo svojim zaposlenim z udeležbo na poslovnem teku trojk pripravili zanimivo izkušnjo izven delovnega okolja.

M. P.