Napadalca na Kovačevo odkrili, na Grimsa še ne

Policijska uprava Ljubljana je danes predstavila prve izsledke nedavnih napadov na nekdanjo aktivno članico Levice in zdajšnjo direktorico inštituta 8. marec Niko Kovač ter poslanca SDS Branka Grimsa. V primeru prve je napadalca indetificirala, v primeru Grimsa še ne.

 

Objavljamo sporočilo PU Ljubljana:

“Policijska postaja Ljubljana Center je v zadnjem mesecu obravnavala dva fizična napada na dve javno izpostavljeni osebi v centru Ljubljane.

Prvo dejanje je bilo storjeno na Bavarskem dvoru proti osebi, ki je bila v dogodku tudi lažje poškodovana. Fotografija osumljene osebe je bila objavljena v medijih in na podlagi te objave smo tudi prejeli informacijo, ki nam je pomagala pri ugotovitvi identitete osumljene osebe. Z osumljencem je že bilo opravljeno zaslišanje, zoper njega pa bo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe.

V drugem primeru je bilo dejanje usmerjeno proti poslancu Državnega zbora, ki je bil v dogodku prav tako lažje poškodovan. V navedenem primeru predkazenski postopek še poteka. So pa bili med preiskavo zavarovani materialni dokazi, na katerih se ugotavlja prisotnost bioloških sledi in v tej zvezi še poteka forenzična preiskava. Je pa bila tudi v tem primeru v medijih objavljena fotografija osebe, ki je osumljena navedenega dejanja. V tem primeru do sedaj še nismo prejeli nobene informacije, ki bi pripomogla k ugotovitvi identitete, zato še vedno naprošamo vse, ki bi imeli kakšne informacije o identiteti, da nam te sporočijo na številko 113. Lahko tudi anonimno na 080 1200.”

A. M.