Največja tekaška prireditev v Posavju – 7. tek s Primožem Kozmusom

Brežiški tek s Primožem Kozmusom tudi letos nadaljuje tradicijo izvedb, s katerimi največjemu festivalu v Posavju doda tudi športni pridih.  Letos se teče v soboto, 1. julija 2017 v večernih urah na tradicionalnem Festival Brežice, Moje Mesto. Organizatorji tudi letos pričakujejo, da bo tek pritegnil športne navdušence iz celotne Slovenije in tako vnovič poskrbel za rekordno udeležbo.

Tek s Primožem Kozmusom v Brežicah je postala največja in najodzivnejša tekaška prireditev v Posavju.

Tek, ki vključuje brezplačen tek za otroke in tekmovanji na dveh razdaljah za odrasle, se odvija v sklopu festivala, ki ga obišče približno 10 000 ljudi.

Podrobnosti o teku

Tek AHAC – 10 km

Tek je namenjen rekreativnim in malo bolje pripravljenim tekačem. Udeleženci teka Kozmus (10 km) bodo pretekli 3 kroge (skupna razdalja 10 km).

Tek Term Čatež 3,3 km 

Tek je namenjen rekreativnim tekačem. Udeleženci rekreativnega teka bodo pretekli 1 krog (3,3 km). Po koncu prvega kroga jih bo na startno-ciljnem prostoru čakala osvežitev. Tri absolutno najhitrejše ženske in trije absolutno najhitrejši moški prejmejo medalje.

Poslovni tek trojk –  3 X 3,3 km 

Za ekipe treh tekačev, predstavnikov podjetij – vsak preteče 1 krog -3,3 km. Poslovni tek trojk je namenjen sodelujočim podjetjem. Vsak izmed ekipe treh tekačev bo pretekel 1 krog (3,3 km).

Novost letošnjega festivala: POSLOVNI TEK TROJK – zanimiva »štafetna« tekaška izkušnja na največjem posavskem teku, ki jo podjetja lahko izkoristijo kot priložnost za promocijo njihovega podjetja, team building zaposlenih in nenazadnje tudi izkazano simbolično finančno podporo organizaciji festivala.

Otroški tek z Zdravkom Lidlom – 400 m 

Otroški tek na razdalji cca 400 metrov, ki je primeren za vse otroke in je povsem netekmovalnega značaja. Vsi otroci, ki tek končajo, prejmejo spominske medalje. Otroški tek je brezplačen in namenjen otrokom do 12. leta starosti. Otroci se lahko registrirajo najkasneje do 18.30h. Zbirališče otrok bo prav tako pri avli upravne enote ob 18.30.  Tek bo potekal ob 19h.

Poskrbljeno je torej za vse starosti, kakor tudi za športnike ali za rekreativce. Torej, ni prostora za izgovore, če ne teka aktivno ne udeležimo, gremo lahko vsaj vzpodbujati tekače. Se vidimo.

N. N.