Največ možnosti za zmago pripisujejo neodvisnemu kandidatu Anžetu Logarju

Mesec dni pred volitvami predsednika republike je včeraj tudi uradno stekla volilna kampanja. Do včeraj je svojo kandidaturo na Državno volilno komisijo vložilo pet kandidatov, med njimi tudi favorit Anže Logar, ki kandidira kot neodvisni kandidat s podporo volivcev.

 

Logar, ki mu zadnje javnomnenjske ankete napovedujejo zmago tako v prvem kot tudi najverjetnejšem drugem krogu, je ob vložitvi kandidature nastopil povezovalno. “Tudi če imamo svetovno nazorsko različne poglede, imamo zagotovo nekaj, kar nas povezuje, in v tem pogledu mislim, da moramo združiti ta pozitivna področja ter z velikimi koraki in samozavestno stopiti v jutrišnji dan,” je dejal.

Prvopodpisana pod njegovo kandidaturo Romana Jordan, sicer nekdanja evropska poslanka, pa je ob tem izrazila prepričanje, da je Logar prav takšen kandidat za predsednika republike, kot ga Slovenija potrebuje, sama pa da ga pozna kot “razmišljujočega človeka, ki je odprt do različnosti, je strpen in deluje povezovalno”.

Poleg Logarja so kandidaturi do zdaj vložili še glasbenik Gregor Bezenšek, vodja poslancev NSi Janez Cigler Kralj, kočevski župan Vladimir Prebilič in Nataša Pirc Musar. Slednja se je sicer že v času pred uradno volilno kampanjo zapletla v več afer.

Kot vse kaže, v volilno kampanjo vstopa tudi evropski poslanec Milan Brglez, ki bo na volitvah nastopil kot skupni kandidat strank SD in Gibanja Svoboda. V slednji so sicer pred dnevi napovedali, da nameravajo podpreti enega od neodvisnih kandidatov, a so se nazadnje očitno odločili za strankarskega kandidata SD.

A. M.