Najprej spodbujal (agresivne) proteste, zdaj naj mu odvetnika plačajo drugi

Slika Čordićevega pridržanja ob zadnjih nasilnih protestih.

Zlatan Čordić je javnosti znan kot eden od voditeljev in organizatorjev protestov proti epidemiološkim ukrepom v Ljubljani, ki so se do zdaj že nekajkrat sprevrgli v nasilje. Med drugim je bil nasilen tudi sam, ko je na enem od protestov želel iz rok iztrgati kamero snemalcu ene izmed televizij. Na istem protestu, kjer so bili tarča predvsem novinarji, ju je z hudimi poškodbami glave med drugimi skupil fotograf Borut Živulovič.

Čordića je policija vendarle prijela med zadnjim nasilnim protestom v Ljubljani pred slabim tednom, ko je protestnike na Trgu republike v Ljubljani vzpodbudil, naj blokirajo ceste.

No, Čordić zdaj na Twiterju zbira denar za odvetniške stroške, ki jih ima zaradi svojih (nasilnih) izpadov. Natančneje, preko njegovega profila na Twiterju se je oglasil njegov prijatelj Denis Striković. Oglasil se je zato, ker menda Čordić, ki je bil že izpuščen iz pripora, še ni dobil nazaj svojega telefona. Striković je sporočil, da je zadeva resna in da “borba za svobodo še vedno traja”, kar pa za “seboj povleče žal tudi pravne stroške in vsi lahko Zlatku pomagamo s tem, da mu finančno olajšamo pokriti njegov pravni boj z nakazilom na njegov PayPal”. Doda še, da se bo Čordić osebno oglasil takoj, ko bo možno.

Zanimivo. Morda bi pa Čordić sam odgovarjal za svoja dejanja in si stroške odvetnikov pokril sam. S tem bi prevzel odgovornost za dejanja, ki jih počne, ne pa da mu bodo zapitek zdaj plačevali drugi.

A. M.