Najboljši županov golaž so skuhali člani Turističnega društva Krška vas

Foto: Občina Brežice

V soboto so za uvod v Podjetniško-obrtni in kmetijski sejem turistična društva iz brežiške občine tekmovala v kuhanju najboljšega županovega golaža. Sodelovalo je kar 14 ekip: Brodarsko društvo Mostec, TD Artiče, TD Dobova,  TD Globoko, TD Kapele, TD Krška vas,  TD Pišece, TD Pod Gorjanci Dvorce, TD Sromlje, TD Velike Malence, TD Zakot-Bukošek-Trnje in TŠKD Črešnjice, Fakulteta za turizem in županova ekipa.

Sodelujoči so poskrbeli za pridih jeseni na dogodku z jesensko dekoracijo stojnic in degustacijo domačih dobrot. Tudi tokrat so sodelujoči dokazali, da je v brežiški občini doma odlična domača kulinarika. To so potrdili številni zadovoljni obiskovalci stojnic in komisija, ki je imela letos zelo zahtevno nalogo. Izmed 14 dobrih vzorcev golažev je bilo res težko izbrati najboljšega. Pa vendar, so po strogem ocenjevanju okusa, barve, vonja in strukture golaža, ter točkah, ki so jih društva prejela kot oceno za urejenost ekipe in kuhalnega prostora, je seštevek točk določil zmagovalca letošnjega Županovega golaža  –  ekipo TD Krška vas, so sporočili iz Občine Brežice.

Jesenske dekoracije
Dogajanje
Komisija za ocenjevanja golaža je imela letos zelo zahtevno nalogo, so bili soglasni njeni člani – Patricia Čular, vodja Oddelka za družbene dejavnosti, gospodarstvo, kmetijstvo in razvoj, Franc Krošelj, kuhar, in Branka Matjašič Moldovan, pravnica na Občini Brežice.
Županov golaž – kuharji

N. N.