Najboljša javna stranišča ima poleg Ptuja še občina Krško

V Mariboru je včeraj potekala sklepna prireditev izbora Naj javno stranišče 2021. Podelili so nagrade v treh kategorijah – mestne občine, ostale občine in bencinski servisi.

Posebna žirija je ugotovila, da ima med mestnimi občinami najlepše urejena javna stranišča Mestna občina Ptuj. V kategoriji ostalih občin si je prvo mesto tudi letos prislužila Občina Krško. V kategoriji bencinski servisi je zmagal bencinski servis Petrol Mlake, smer Italija.

Člani komisije so med ocenjevanjem prevozili 4063 kilometrov in ocenili 158 javnih stranišč po vsej Sloveniji. Preverili so kakšno je stanje v 11 mestnih občinah, 84 ostalih občinah in 56 bencinskih servisih ob avtocestah v Sloveniji.

Tudi letos je straniščno metlico za najslabše urejena javna stranišča leta 2021 med mestnimi občinami dobila Mestna občina Nova Gorica. Metlico za najslabše urejena javna stranišča 2021 med ostalimi občinami je dobila Občina Vrhnika, med bencinskimi servisi pa bencinski servis OMV Lukovica, smer Ljubljana.

Komisija Društva za kronično vnetno črevesne bolezni je ocenjevala dostopnost, označenost dostopa, urejenost, število sanitarij, sanitarije za invalide, opremo in higienski material.

M. P.