Na Zdolah nov večnamenski dom za krajane, vrtec in župnijo

(vir: Občina Krško)

Župan občine Krško mag. Miran Stanko, predsednik sveta Krajevne skupnosti  Zdole Marjan Zorko, ravnatelj Vrtca Krško Dušan Tomažin in videmski župnik Mitja Markovič so v torek slovesno namenu predali novozgrajen dom krajanov na Zdolah.

V večnamenskem domu, ki je rezultat sodelovanja občine, krajevne skupnosti in župnije Zdole, je na skupno nekaj manj kot 700 m2 velika dvorana, sejna soba, župnijski prostori, v nadstropju dva oddelka vrtca Krško, enote Murenček, v mansardnem delu pa še dve stanovanji.

Kot je na slovesnem odprtju dejal župan, gre za naložbo v skupni vrednosti milijon evrov, večji del je prispevala Občina Krško, pri čemer so od države prejeli 578.000 evrov nepovratnih sredstev, KS Zdole je prispevala 300.000 evrov, Župnija Zdole pa 35.000 evrov.

Kot je poudaril predsednik sveta KS Marjan Zorko, so v sodobno zgrajenem domu Zdolani pridobili večnamensko dvorano, prostore za župnijo, sejno sobo, čajno kuhinjo, v nadstropju bo svoje prostore imela enota Vrtca Krško Murenček, v mansardi pa sta dve stanovanji, eno v izmeri 95 m2, drugo pa 77 m2.

Novo pridobitev so s pesmijo in plesom pospremili najmlajši Vrtca Krško, enote Murenček, pod vodstvom vzgojiteljice Simone Agrež Franko, z vezno besedo pa je slovesen dogodek povezala Romana Žnideršič. Dogodek so zaključili z druženjem, za katerega je poskrbelo Turistično-hortikulturno društvo Zdole.

M. P.