Na Zalokah iz tovornjaka iztočili več kot tisoč litrov goriva; na Oštrcu vlomili v lovski dom

Počivališče Zaloke (DARS)

V soboto zjutraj je voznik  tovornjaka poklical policiste na počivališče Zaloke ob avtocesti Obrežje – Ljubljana. Večer prej je šel okoli desete ure spat, zjutraj pa ugotovil, da so mu neznanci iz vozila iztočili več kot tisoč litrov dizelskega goriva. Škode naj bi bilo za več kot tisoč petsto evrov.

Iz petka na soboto so vlomili v stanovanjsko hišo na Zgornjem Obrežu, pri čemer naj bi odnesli nekaj nakita. Policisti so zbrali obvestila in opravili več razgovorov s sosedi, da bi izsledili storilce.

A Senovem so v nedeljo ugotovili, da so jim v zadnjem tednu dni vlomili v stanovanjsko hišo. Kot kaže niso odnesli nič, so pa poškodovali sedem vrat in s tem naredili za vsaj dva tisoč evrov škode.

Na Oštrcu so najverjetneje iz sobote na nedeljo vlomili v kletne prostore lovskega doma in odnesli nekaj denarja, mesa in alkoholnih pijač. Ko so všteli še škodo na vratih so prišli so skupne škode okoli tisoč štiristo evrov.

Brežiški policisti so v soboto opoldne obravnavali tatvin denarnice iz odklenjenega avtomobila. Tatvina naj bi se zgodila dan prej. V denarnici je imel oškodovanec okoli 300 evrov denarja, kasneje pa je ugotovil, da so pred preklicem zlorabili tudi njegovo bančno kartico in opravili več dvigov v skupnosti vrednosti 1300 evrov. Pretežkega dela niso imeli, saj je bila v denarnici tudi PIN številka bančne kartice.

PU Novo mesto