Na tradicionalnem taboru SLS v Krškem pozvali k zavarovanju meje

Tabora se je udeležilo vseh osem kandidatov iz skupne liste SDS in SLS za volitve v Evropski parlament.

Tabora se je udeležilo vseh osem kandidatov iz skupne liste SDS in SLS za volitve v Evropski parlament, ki bodo čez 14 dni, 26. maja 2019.

Ob stadionu Matije Gubca je včeraj potekal strankin tradicionalni letni tabor, ki se ga je udeležilo okoli 3000 članov in simpatizerjev. Na njem so večino pozornosti namenili bližajočim se volitvam v Evropski parlament. V okviru tega so predstavili kandidatno listo, ki sta jo skupaj oblikovali SDS in SLS.

 

Predsednik SLS Marjan Podobnik je spomnil, da na evropskih volitvah odloča samo četrtina volivcev, zato se mu zdi udeležba članov in simpatizerjev SLS na njih še toliko bolj pomembna. “Če želimo podpreti slovenskega kmeta, obrtnika in podjetnika, ter če želimo, da bo slovensko podeželje ostalo živo, potem je treba iti na volitve in podpreti skupno listo SDS in SLS,” je pozval.

Glede liste za Evropski parlament, ki jo je stranka oblikovala skupaj s SDS, je Podobnik zbrane pozval, naj ne gledajo “na podrobnosti, ki nas ločujejo, glejte na vsebino, ki nas povezuje”. “Ne smemo namreč pristati na delitve iz preteklosti in sedanjosti,” je dejal.

Povedal je, da so se za skupno listo odločili, da dosežejo “najmanjšo verjetnost izgube volilnih glasov” in izrazil prepričanje, da bo lista zmagovita.

Tabora SLS se je udeležilo vseh osem kandidatov iz skupne liste in tudi predsednik SDS Janez Janša. Slednji je v nagovoru stranki SLS čestital za skupno listo ter dodal, da sodelovanje na evropskih volitvah ne narekuje “zgolj srce, ampak tudi pamet, saj je vstopni prag visok”. Obžaloval je, da se skupni listo ni pridružila še kakšna stranka, pri čemer je verjetno imel NSi in dejal, da bi bila v tem primeru visoka zmaga že zagotovljena. Kljub temu je prepričan, da bo lista zmagovita. Dodal je, da je pred njimi še 14 dni naporne kampanje, v kateri bodo skušali volivce prepričati, kako pomembne so evropske volitve.

Nosilec liste, zdajšnji evropski poslanec Milan Zver, je dejal, da je lista dobra. Tudi on je izrazil prepričanje, da bo zmagala na volitvah v Evropski parlament, ki bodo 26. maja. Kandidat SLS na listi, evropski poslanec Franc Bogovič, je v nagovoru med drugim dejal, da si bo v primeru ponovne izvolitve prizadeval za razvoj podeželja in da mladi ne bodo odhajali v mesta in v tujino. Lista, na kateri je, je po njegovem tudi “garant, da bomo živeli v varni Sloveniji”. “Ne sme se nam več dogajati to, da naša meja ne bo več zavarovana. Tudi tisti v Evropi, ki so bili naklonjeni odprtim mejam, so namreč že spoznali, da je mejo treba zavarovati,” je dejal.

M. P.