Na Silvestrovo ostro nad kapitaliste, naslednji dan na elitni koncert kapitalističnega Dunaja

Posnetek zaslona s tv-prenosa.

Ekstravertna predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič se je v zadnjih dneh zapletla v zanimiv paradoks. Na zadnjega leta dan je v intervjuju za Siol verbalno napadla podjetnike in jim očitala kapitalizem, že naslednji zvečer pa je odpotovala na Dunaj, kjer se je v srcu kapitalistične Evrope, na Dunaju, udeležila elitnega koncerta dunajskih filharmonikov.

V intervjuju za Siol se je Klakočar Zupančičeva odzvala na besede uspešnega mednarodnega podjetnika in predsednika Kluba slovenskih podjetnikov Joca Pečečnika, ki je kritiziral nekakšno novo restavracijo komunizma, ki smo ji priča pod novo vlado. Med drugim je dejal, da upa, da bodo premier Robert Golob in njegova vlada začeli razmišljati malo manj socialistično in se usmerili v pomoč podjetjem. Na te besede je Klakočar Zupančičeva odgovorila ostro, in sicer, da upa, da “bodo gospod Joc Pečečnik in njemu podobni začeli razmišljati malo manj kapitalistično”.

A če je še na starega leta dan Klakočar Zupančičeva kritizirala kapitalizem, je to ni oviralo, da se ne bi že naslednji dan odpeljala (ali pa odletela) na Dunaj, kjer se je udeležila tradicionalnega koncerta, ki ga dunajski filharmoniki izvedejo na prvi dan novega leta.

Po nekaterih podatkih naj bi se Klakočar Zupančičeva tja odpravila kar z državnim falconom, kar pa novinarji še preiskujejo. Nekateri podatki namreč kažejo, da je slovenski falcon 1. januarja letel v avstrijski prestolnico.

A. M.