Na povolilni Golobovi zabavi tudi Mustafa Alnajjar, osumljen posilstva mladoletnice

Mustaf Alnajjar stoji za Failo Pašić. Vir: Spletna stran Siol/Bojan Puhek.

Fotografije z zabave v noči, ko je Gibanje Svobode praznovalo zmago na volitvah, da je tik ob zdajšnji predsednici državnega zbora Urški Klakočar Zupančič in nekdanji podpredsednici Marti Kos stal 26-letni Mustafa Alnajjar. Zanj so na tedniku Reporter razkrili, da je v sodni preiskavi zaradi utemeljenega suma posilstva mladoletnice.

 

Slednje je tedniku razkrila prijateljica žrtve, ki Alnajjara tudi osebno pozna: “Kaj mislite, kako se počuti ta punca, potem ko ji je to storil, ona pa ga vidi tik ob vodilnih iz Gibanja Svoboda na njihovem volilnem slavju?” je dejala.

Alnajjar sicer trdi, da je nedolžen in da mladoletnica laže, a hkrati je njegova izjava za časopis razkrila, kakšen je njegov pogled na ženske. Čeprav je bilo dekle mladoletno, je obiskovalo klube in pilo alkohol, je dejal za tednik.

Alnajjar je bil sicer v času zmage Gibanja Svoboda na volitvah partner znane muslimanske aktivistke Faile Pašić iz Gibanja Svoboda. Ta je med drugim za tednik povedala: “Poskušala sem mu pomagati, usmerjala sem ga v skupine za samopomoč in psihoterapijo, da bi ugotovil, da so te stvari pri nas nesprejemljive.” Tega, ali sta še v razmerju, pa ni želela razkriti.

A. M.