Na postaji Rimske Toplice spet iztiril vlak

Železniška postaja Zidani Most

Na železniški postaji Rimske Toplice je drugič v nekaj več kot tednu dni prišlo do iztirjenja vlaka, so sporočili iz Slovenskih železnic (SŽ). Danes popoldne sta namreč iztirila lokomotiva in vagon tovornega vlaka. Proga Zidani Most – Celje je do nadaljnjega zaprta, na SŽ so za potnike organizirali nadomestni avtobusni prevoz.

Na železnicah poudarjajo, da lahko zaradi nadomestnega prevoza pride do krajših zamud.

Na praktično istem mestu sta minuli teden iztirila madžarska vagona mednarodnega potniškega vlaka, a med okoli 200 potniki na vlaku nihče ni bil poškodovan. Takrat je generalni direktor SŽ Dušan Mes ocenil, da ni šlo za napako na infrastrukturi, ampak najverjetneje na vagonih.

V začetku meseca so se sicer na tem območju začela dela v okviru projekta nadgradnje železniške proge Zidani Most – Celje. Gre za urejanje zadnjega dela med Zidanim Mostom in Rimskimi Toplicami, vključno z nadgradnjo železniške postaje Rimske Toplice.

Projekt poleg obnove in nadgradnje infrastrukture ter objektov na železniški postaji Rimske Toplice vključuje nadgradnjo 15,8 kilometra tirov, 19,7 kilometra vozne mreže in signalnovarnostnih ter telekomunikacijskih naprav, ob tem pa še sanacijo obstoječih objektov.

M. P.