Na območju Sevnice vozilo trčilo v pešca, za volanom naj bi sedela direktorica PU Kranj

Slika je simbolična

Na območju Sevnice se je zgodila prometna nesreča, v kateri je osebno vozilo zbilo pešca. Kot so sporočili s Policije, so hudo poškodovanega pešca z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju. Po neuradnih informacijah 24ur.com je za volanom sedela Melita Močnik, direktorica Policijske uprave Kranj.

Na PU Novo mesto so potrdili, da se je v soboto zjutraj, okoli pol osme ure, na lokalni cesti v okolici Sevnice zgodila prometna nesreča. Pojasnili so, da je bil pešec, ki ga je zbilo osebno vozilo, v nesreči huje poškodovan.

“Policisti policijske uprave Novo mesto so izvedli prve nujne ukrepe, zavarovali kraj in nudili strokovno pomoč pri ogledu kraja. Hudo poškodovanega pešca so z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju,” so pojasnili.

“Ker je bila v prometni nesreči udeležena oseba, zaposlena v Policiji, je postopek prevzel Posebni oddelek Specializiranega državnega tožilstva,” so še sporočili s Policije in dodali, da drugih podatkov tako zaradi varstva osebnih podatkov in preiskave, ki je v teku, ne morejo posredovati.

Preiskava dogodka torej še poteka, prav tako še ni znano, ali je nesreči morda botrovala prisotnost alkohola ali pa prekomerna hitrost.

Melita Močnik
Melita Močnik FOTO: Policija

Po neuradnih informacijah 24ur.com je sicer za volanom sedela Melita Močnik, rojena v Brežicah, ki je 29. marca 2021 prevzela vodenje Policijske uprave Kranj. Močnikova je diplomirala na Pravni fakulteti, v Policiji pa se je zaposlila leta 1998.

“V okviru dolgoletne policijske kariere je bila zaposlena na različnih delovnih mestih na ravni Generalne policijske uprave, kjer je pridobila bogate, tudi mednarodne izkušnje na področju upravljanja meja,” je zapisano na spletni strani Policije.

Vir: 24ur.com