Na območju Brežic, Kostanjevice na Krki in na Bizeljskem prijeli 12 migrantov

Fotografija je simbolična. (vir: Tportal)

Policisti Policijske uprave Novo mesto so minuli vikend izsledili in prijeli 40 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Na območju Posavja so jih prijeli 12, in sicer v krajih Podgračeno, Oštrc in Bizeljsko.

Pet prijetih se jih je izreklo za državljane Alžirije in eden Albanije. Prijeli so jih v krajih Podgračeno (Občina Brežice) in Oštrc (Občina Kostanjevica na Krki).

V soboto, v večernih urah, pa so brežiški policisti na Bizeljskem ustavili osebni avtomobil Peugeot avstrijskih registrskih oznak. Med  postopkom so ugotovili, da državljan Avstrije  v vozilu prevaža šest državljanov Iraka,  ki so pred tem peš nezakonito prestopili državno mejo.

38-letnemu Avstrijcu, ki je nameraval tujce prepeljati v notranjost države, so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor.  Državljane Iraka pa so po zaključenih policijskih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Še 26 so jih prijeli na območju Bele krajine in dva na območju Gorjancev, Trdinovega vrha.

Za ostale prijete s PU Novo mesto ne poročajo ali so jih vrnili hrvaškim pravosodnim organom ali pa so jih prepeljali v azilni dom.

M. P.