Na netu lažne objave “cepljenih zdravnikov” o okužbi

Na družbenih omrežjih se je v zadnjem času pojavilo več objav domnevnih zdravnikov, ki naj bi se okužili s covidom-19 kljub temu, da so bili dvakrat cepljeni. Portal Siol.net opozarja, da gre za lažne račune in objave.

 

“Zgodilo se je. Pravkar so mi potrdili okužbo. Celotno obdobje pandemije sem bila previdna. Redno sem se testirala. Prejela sem dva odmerka cepiva Pfizerja takoj, ko je bilo mogoče. Še naprej sem nosila masko. Pri vsakem stiku s pacienti sem uporabljala zaščitno opremo. Še vseeno se je zgodilo. Tako preklemansko utrujena sem,” se glasi ena od več objav, ki so se v zadnjem času pojavile na družbenem omrežju Twitter.

Napisala naj bi jo domnevna zdravnica, delilo pa precej uporabnikov, a gre zgolj za še eno v seriji organiziranih propagandnih akcij, ki v zadnjih mesecih na družbenih omrežjih ustvarjajo dvom o cepljenju proti bolezni covid-19, poroča portal. Omenjena zdravnica, ki je objavo objavil pod uporabniškim imenom @DrAylaSays, namreč sploh ne obstaja. Dejstvo sicer je, da ne gre za prvo takšno propagandno akcijo, temveč zgolj najnovejšo v seriji, ki traja že vsaj od letošnje pomladi.

A. M.