Na mejnem prehodu Obrežje do policistov pritekel moški, ki je iskal svojega sina

Slika je simbolična (FOTO: Posavski obzornik)

Včeraj okoli 11. ure je bil promet na mejnem prehodu na vstopu v državo bil gost, na počivališču pri bližnjem bencinskem servisu pa veliko število ljudi in vozil. Do policista PPP Novo mesto je pritekel prestrašen in zaskrbljen moški, in povedal, da se je izgubil njegov sin, da ga s sorodniki že nekaj časa neuspešno iščejo, skrbelo ga je celo, da ga je kdo odpeljal. Otrok naj bi odšel v sanitarije, potem pa ga niso več videli.

O pogrešanem otroku je OKC nemudoma obvestili vse policiste v bližini in vsi so takoj pričeli z intenzivnim iskanjem. Policisti PPIU so pregledali prostore in širšo okolico, potem pa na drugem koncu počivališča opazili prestrašenega otroka. V pogovoru z njim so ugotovili, da gre za pogrešanega dečka in ga odpeljali na policijsko postajo, kjer ga je že čakal oče.

Policisti pravijo, da so bili priča ganljivemu snidenju očeta in sina. Neizmerno hvaležna sta se ob odhodu močno oklepala drug drugega in dogodka s srečnim koncem gotovo ne bosta kmalu pozabila. “Za nas pa je to še ena potrditev, da opravljamo enega najlepših poklicev, pri katerem s svojimi dejanji uresničujemo poslanstvo, ki je pomoč ljudem v stiski,” so zapisali v PU Novo mesto.