Na jugu Nemčije Eritrejec z nožem ubil 14-letno dekle

Slika s prizorišča.

V kraju Illerkirchberg v bližini mesta Ulm na jugu Nemčije je v ponedeljkovem napadu z nožem umrlo 14-letno dekle, 13-letnica pa je bila ranjena. Napadalec, 27-letni Eritrejec, ki živi v tamkajšnjem zavetišču za begunce, naj bi dekleti napadel na poti v šolo. Poleg njega so policisti pridržali še dva moška, poroča britanski BBC.

 

Policisti so pri osumljencu našli nož, za katerega sumijo, da ga je uporabil v napadu. Napadalec je trenutno sicer pod policijskim nadzorom v bolnišnici, kjer se zdravi zaradi neznanih poškodb.

“Vse, kar je povezano s tem (dogodkom), je za zdaj popolnoma nejasno,” je novinarjem povedal tiskovni predstavnik policije Wolfgang Juergens. Po poročanju lokalnih medijev 13-letno dekle, ki je bilo v napadu ranjeno, okreva po poškodbah. Te niso smrtno nevarne.

Nemška notranja ministrica Nancy Faeser je v odzivu na napad dejala, da jo je strašna novica pretresla. “Žalujem za ubitim dekletom in iskreno upam, da si bo ranjeno dekle opomoglo… Policija intenzivno preiskuje ozadje napada,” je zapisala na Twitterju.

A. M.