Na internetu zaokrožil posnetek nasilnih protestnikov v Ljubljani

Pripadniki Antife, zamaskirani od glav do pete v črnih oblačilih.

Čeprav skušajo organizatorji petkovih protestov proti vladi, ki jih spodbujajo v opozicijskih LMŠ, SD in Levici, dajati vtis, da gre za miroljubne proteste, je po petkovih protestih na internetu zaokrožil posnetek skupine protestnikov, ki se je spopadla s policiji. Šlo je za zamaskirane pripadnike Antife, ki se s policijo niso spopadli prvič.

Posnetek prikazuje skupino pripadnikov Antife, ki skuša z območja, ki ga je nadzorovala policija, prebiti policijsko varovanje, verjetno z namenom, da bi se protestniki razpršili in s tem policiji onemogočili učinkovito varovanje. Pri tem je prišlo tudi do spopada s policijo, pri čemer pa so jo kratko odnesli pripadniki Antife.

Posnetek sicer ni prvi take vrste. Že po protestih pred tremi tedni je v javnosti zaokrožil posnetek, kako zamaskirani pripadnik Antife udari policista.

Gre sicer za skupino, ki naj bi se borila proti fašizmu, v resnici pa si zavzema za neke vrste komunistično revolucijo, in ima po navedbah nekaterih v Sloveniji svoje korenine na fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Posebnost skupine je, da pri svojih dejanjih ne izbira sredstev in se pogosto poslužuje nasilja, zaradi česar je bila v ZDA uvrščena na seznam terorističnih organizacij.

 Povezava do posnetka

M. P.