Na gradu Mokrice tuhtali o novi turistični ponudbi

Regionalna razvojna agencija Posavje je v torek na gradu Mokrice pripravila tretje srečanje turističnih ponudnikov Posavja, na katerem so skupaj razpravljali in oblikovali turistično ponudbo s področja termalnega turizma, energije in namestitve.

Srečanje je potekalo v sklopu projekta Razvoj in promocija turistične ponudbe vodilne destinacije Čatež in Posavje, katerega ključni cilji so digitalizacija in organizirana promocija turistične ponudbe in t. i. petzvezdičnih doživetij.

Direktor Cubo Group Sandi Kovačevič je med drugim predstavil Hotel Cubo v Ljubljani, za katerim naj bi lastniško stal sin ljubljanskega župana Zorana Jankovića, Damjan Janković, a slednji to ves čas vztrajno zanika. Hotel se po besedah Kovačeviča ponaša z odličnimi ocenami na različnih popotniških in rezervacijskih straneh, na katerih je dosegel povprečno oceno 9,6 od možnih 10 točk.

Direktor podjetja Digitalni turizem Gorazd Ferk je predstavil projekt Življenje Gorjana po poteh in sledeh, s katerim želijo oživeti Gorjana, klenega prebivalca Gorjancev iz 16. stoletja. V sklopu projekta bodo razvijali različne interaktivne module, povezali lokalne ponudnike in obogatili turistično ponudbo.

V drugem delu srečanja so spregovorili o možnostih oblikovanja številnih gastronomski integralnih turističnih produktov, ki imajo velik potencial, rezultat letošnje delavnice pa je bil velik nabor idej.

M. R.