Na Dolenjskem našli človeško okostje

Slika je simbolična

Komisija sektorja kriminalistične policije novomeške policijske uprave je dopoldne v Malem vrhu opravila ogled kraja najdbe človeškega okostja. Okostje je bilo izkopano pri zemeljskih delih. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih naj bi bilo okostje staro nekaj desetletij. Preiskovalna sodnica je odredila sodno obdukcijo (da se ugotovi starost in vzrok smrti in druge okoliščine, pomembne za postopek), ki jo bodo izvedli na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.


Nekaj pred poldnevom so policisti specializirane enote za nadzor državne meje na avtocestnem počivališču Čatež kontrolirali osebni avtomobil srbskih tablic, ki ga je vozil 52-letni voznik iz Srbije. Pri kontroli vozila so ugotovili, da ima predrugačen številke šasije, vozilo pa je bilo dva dni nazaj ukradeno v Italiji. V postopek so se vključili policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe in vozniku zaradi suma storitve kaznivega dejanja odvzeli prostost, avto pa zasegli.

Nekaj pred eno ponoči so brežiške policiste klicali v Velike Malence, kjer se je zabava mladostnikov sprevrgla v nepričakovan zaključek. Skupina nepovabljenih oseb je prišla na zabavo, začela razmetavati steklenice in povzročati nemir, tako da je večina odšla domov. Policisti so identificirali vsaj tri stare znance iz Krškega in okolice Brežice, ki jim bodo napisali plačilne naloge zaradi kršitve javnega reda in miru.


Ponoči je zagorelo gospodarsko poslopje na Jesenicah na Dolenjskem. Policisti (113) in regijski center za obveščanje (112) so bili o požaru obveščeni nekaj po tretji uri. Na kraj so napotili policiste in gasilce, slednji so požar objekta velikosti 15 x 20 metrov omejili in pogasili ter postavili požarno stražo.

V dopoldanskem času (četrtek) so kriminalisti pričeli z ogledom kraja zaradi suma, da je do požara poslopja, ki stoji ob zapuščeni hiši, posledica kaznivega dejanja. Lastniki naj bi bili iz Ljubljane, materialna škoda in vse okoliščine požara pa še preiskujejo.


Nekaj pred šesto popoldne je na avtocesti, med Smednikom in Drnovim, več voznikov prevozilo poškodovano pnevmatiko na vozišču, ki je pripadala priklopnika tovornega vozila. Štirje vozniki so pnevmatiko prevozili in poškodovali svoja vozila.

Krški policisti so ponoči na Drnovem ustavili 25-letnega voznika osebnega avtomobila iz celjskega. Posumili so v njegove psihofizične sposobnosti in so mu odredili hitri test na droge, ki je bil pozitiven, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal 0,43 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Med postopkom so mu zasegli tudi nekaj posušenih rastlinskih delcev rjavo zelene barve zaradi suma, da gre za prepovedano drogo. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, zanj pa so poskrbeli svojci. Uvedli bodo postopek o prekršku zaradi več kršitev cestno prometnih predpisov.

41-letni voznik tovornega vozila je v Krškem, pri odcepu za Vrbino, nekaj pred šesto popoldne, prevozil železniški prehod v času, ko so že gorele rdeče utripajoče luči, ki so naznanjale prihod vlaka. Pri tem je trčil v spuščajoče zapornice, eno odlomil in odpeljal naprej. Vozilo in voznika so policisti izsledili nekaj kasneje v Starem Gradu. Napisali so mu plačilni nalog zaradi dveh kršitev cestnoprometnih predpisov. Zapornice so popravili do pol osmih.

Podobno se je zgodilo okoli pol pete popoldne pri železniškem prehodu v Bukošku, kjer je neznani voznik odlomil zapornico in odpeljal naprej. Voznika ali voznico še iščejo.

PU Novo mesto