Na brestaniškem gradu Rajhenburg bodo odkrivali srednjeveško kulturo in zgodovino

Vir: TIC Krško.

Na brestaniškem gradu Rajhenburg se bo ob 16. uri začela tradicionalna tematska prireditev Srednjeveški dan na gradu Rajhenburg. Na njej bodo lahko obiskovalci vseh generacij preko najrazličnejših delavnic in prikazov ter večernega programa odkrivali srednjeveško kulturo in zgodovino.

 

V peturnem programu se bodo lahko obiskovalci preskusili v najrazličnejših veščinah, kot sta lokostrelstvo in metanje sekire, spoznavali bodo srednjeveško kulturo oblačenja in prehrano ter si v grajski tiskarni natisnili veduto gradu Rajhenburg.

Najmlajši bodo lahko pod budnim očesom vodnika jezdili ponija, se učili žonglerskih veščin in preskušali svoje spretnosti na zračni svili. Na delavnicah v grajskem atriju si bodo lahko med drugim izdelali ščite in meče, model gradu, usnjeno zapestnico ali se preskusili v pisanju z gosjim peresom in peki zeliščnih kruhkov.

Sledil bo večerni program, kjer bo mogoče v družbi grajske gospode spremljati srednjeveške plese, prikaz mečevanja, ples na svili in ognjeno predstavo, so sporočili iz Kulturnega doma Krško.

M. P.