Na Bizeljskem dobili prenovljeno javno zobozdravstveno ambulanto

Na prvi šolski dan so se na Bizeljskem razveselili odprtja prenovljene zobozdravstvene ambulante, ki bo na voljo tako šolarjem kot odraslim. Kot je ob odprtju dejal župan Občine Brežice Ivan Molan, želi občina z njo zagotoviti boljšo dostopnost do zobozdravstvenih storitev tudi po krajih, ki so oddaljeni od središča občine.
 
Na Bizeljskem je Občina Brežice tako obnovila celotno zdravstveno postajo, v kateri poleg zobozdravstvene ambulante delujeta tudi osebni zdravnik (koncesionar splošne medicine) in podružnica Lekarne Brežice. Izvedla je tudi temeljito energetsko sanacijo z zamenjavo kotlovnice, za kar je odštela 230.000 evrov. Zdravstvena postaja je prijazna tudi za invalide, saj ima gosenično dvigalo, ki omogoča premagovanje stopnic.

Zobozdravstveni ambulanto na Bizeljskem je po upokojitvi zobozdravnice koncesionarke prevzel Zdravstveni dom Brežice. Pri tem je moral zagotoviti kadrovske pogoje za izvajanje zobozdravstvene dejavnosti, med drugim zaposliti novo zobozdravnico, Jeleno Račanović, od upokojene koncesionarke pa je prevzel tudi zaposlitev zobozdravstvene asistentke Jadranke Iljaž. Ambulanto je posodobil in nakupil novo zobozdravstveno opremo (nov zobozdravstveni stol z intraoralnim RTG aparatom, sterilizator, kompresor) ter pohištveno in računalniško opremo v skupni vrednosti dobrih 45.000 evrov.

Kulturni program ob svečani otvoritve prenovljene zobozdravstvene ambulante so glasbeno obarvali učenci in učenke OŠ Bizeljsko pod vodstvom mentorja Vilka Ureka, program je povezovala Bojana Zevnik.

Občina Brežice je sicer v sodelovanju z Zdravstvenim domom Brežice že uredila tudi zobozdravstvene ambulante na osnovnih šolah v Cerkljah ob Krki, na Veliki Dolini, v Brežicah in v Dobovi.

M. P.