Na Armeškem obnovili most

Obnovljen most (vir: Občina Krško)

Župan občine Krško mag. Miran Stanko in predsednik sveta Krajevne skupnosti Brestanica Vlado Bezjak sta v ponedeljek slovesno namenu predala obnovljen most na Armeškem v Krajevni skupnosti Brestanica.

Po besedah župana je Občina Krško za to naložbo namenila nekaj več kot 227.000 evrov, obsegala pa je izgradnjo novega, širšega in varnejšega mostu z enostranskim pločnikom, uredili so strugo in brežino Lokvanjskega potoka, urejeno je odvodnjavanje meteornih vod, na odcepu s ceste Brestanica – Armeško – Veliki Kamen do mostu pa so razširili cestišče, ki je zdaj varnejše za vse udeležence v prometu.

Občina Krško bo v kratkem začela tudi z obnovo mostu na Cesti na ribnik v Stolovniku, v izdelavi je projektna dokumentacija za izgradnjo nadomestnega mostu čez potok Brestanica na Gorici pri Raztezu, prihodnje leto pa bodo začeli z izgradnjo mostu čez Belski potok na Reštanju.

Priložnostni dogodek ob odprtju je povezovala Margareta Marjetič, za prijetno vzdušje pa je poskrbel harmonikar Roman Drstvenšek.

Vir: Občina Krško

M. P.