Muženič naj bi zamenjal kriminaliste, ki preiskujejo Goloba in Gen-I

Predsednik vlade in Gibanja Svoboda Robert Golob je od zdaj že nekdanje notranje ministrice Tatjane Bobnar in v. d. direktorja policije Boštjana Lindava že 31. maja zahteval vrnitev Darka Muženiča na mesto direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU).

To je tudi dosegel, Muženič pa naj bi že poskrbel, da so primer preiskave Gen-i in Roberta Goloba dobili pravi ljudje, je poročal portal Požareport.

Tako Bobnarjeva kot Lindav sta, kot je znano, imela resne pomisleke, da bi se Muženič vrnil na vrh NPU, saj je bil takrat pod preiskavo evropskega tožilstva. Toda Golob je dobra dva meseca pozneje, kot šef vlade, dosegel svoje, saj je Muženič konec julija že prevzemal NPU, ovadbo zoper Muženiča pa so evropski tožilci zavrgli šele novembra.

Ko se je Muženič vrnil na NPU, je bil takoj zamenjan Mitja Nerat, kriminalist, ki je preiskoval afero Teš6. Po navedbah virov za Požareport je Muženič takoj zatem zadevo Teš6 dal skupini, ki je preiskovala afero Farrokh (pranje iranskega denarja skozi NLB) in Roberta Goloba, takoj zatem pa ji pod pretvezo preobremenjenosti odvzel preiskavo primera Farrokh in Gen-i. Obe omenjeni zadevi je nato prepustil svojo pomočnici Tanji Družnik, poroča portal.

To je po navedbah virov za portal skrajno nenavadno, saj pomočniki direktorjev NPU nikoli ne izvajajo preiskav. Poleg tega Tanja Družnik in Muženič veljata za tesno navezo. Iz vsega tega je seveda mogoče logično sklepati, da želi predsednik vlade Golob – prek direktorja NPU Darka Muženiča – kontrolirati preiskavo zoper sebe in Gen-i, poroča portal.

A. M.