Moški pred DZ fizično napadel in pljunil poslanca Grimsa

“Doživel sem resen fizični napad na poti iz parlamenta na stopnicah v parkirišče Maxija. Neznan moški je pritekel za menoj in me silovito porinil po stopnicah. Če bi padel, bi se lahko ubil. Ko sem se lovil, da ne bi padel, me je še močno pljunil od zadaj po laseh in hrbtu,” je za Siol povedal poslanec SDS Branko Grims, ko so preverjali neuradno informacijo, da je prišlo do napada na poslanca pred poslopjem parlamenta.

 

Grims je povedal, da se je napad nanj zgodil okoli 16. ure, dogodek je prijavil policiji. “Policist, ki pazi na DZ, mi je povedal, da je moški pritekel mimo njega in stekel za menoj,” je povedal poslanec.

S Policijske uprave Ljubljana v okviru varstva osebnih podatkov pojasnjujejo, da so bili policisti danes nekaj pred 16. uro obveščeni o dogodku v okolici državnega zbora, kjer se je do sedaj neznana oseba nasilno vedla do enega izmed poslancev. “Vse okoliščine dogodka policisti še preiskujejo, zbirajo obvestila in izvajajo potrebne ukrepe tako za izsleditev neznanca, kot tudi za zaščito žrtve,” so odgovorili za portal.

M. P.