Moškega povozil vlak, mimoidoči pa samo gledali

Fotografija je simbolična.

Včeraj nekaj čez 16. uro je v Gornjem Lenartu na območju Brežic vlak trčil v pešca. Poškodbe so bile zanj tako hude, da je kljub prizadevanjem reševalcev pozneje v bolnišnici umrl, so sporočili s Policije uprave Novo mesto.

 

Kot so navedli, je 81-letni moški na prehodu ceste čez železniško progo kljub spuščenim zapornicam prečkal železniške tire. Strojevodja na mednarodnem potniškem vlaku, ki je pripeljal iz smeri Krškega, ga je z zvočnimi signali opozarjal na nevarnost, sprožil je tudi zavoro, vendar trčenja ni mogel preprečiti, je zapisano v sporočilu policije.

Hkrati pa so se na družbenih omrežjih oglasili posamezniki, ki so opozorili na neprimeren odnos mimoidočih do celotnega dogodka. Kot je zapisala ena izmed uporabnic družbenih omrežjih, se je po nesreči mimo peljalo vsaj sedem avtomobilov, a ni nobeden ustavil, šel pomagati ali vsaj klical pomoč. “Samo gledali so, pa smo vsi videli, kaj se je zgodilo. Sama sem tekla mimo cele kolone in klicala pristojne za pomoč in šla do njega. Mimoidoči so mi celo rekli, ah pusti ga, sej je itak mrtev. Gospod pa ni bil mrtev,” je zapisala. Kot pozitivno je izpostavila, da so reševalci prišli kmalu in da sta pomagali še dve drugi ženski.

“Smo se zelo trudile, ampak ga na veliko žalost nismo rešile. Kljub temu smo pa dale vse od sebe do prihoda reševalcev,” je zapisala. Mi ob tem dodajamo le en velik poklon za pogum in socialni čut.

A. M.