Molan: Naveličani smo že nekaterih omejitev, a je treba vztrajati še malo

Ivan Molan, župan Občine Brežice

Ob 1. maju, prazniku dela je, je Brežičane nagovoril brežiški župan Ivan Molan. Med drugim je zapisal, da se zaveda, da smo vsi skupaj že naveličani nekaterih omejitev in si vsi želimo druženja in srečanj, “vendar moramo vztrajati še nekaj časa tako, kot smo vztrajali prvi mesec epidemije in ga uspešno prebrodili”.

Za to gre po besedah Molana velika zahvala vsem vam, ki v tem kriznem času opravljajo delo, da je lahko vsakdan kolikor toliko normalen – zdravstvenim delavcem, zaposlenim v domu za upokojence, izvajalkam pomoči na domu, zaposlenim v trgovinah, komunalah službah in vsem, ki opravljajo svoje delo kot zaposleni v t. i. kritični infrastrukturi, ter prostovoljcem.

Zahvalil se je vsem, ki se držijo pravil in spoštujejo ukrepe, “kar ponovno dokazuje, da znamo v občini sodelovati in poskrbeti za našo skupnost”.

Napovedal je, da kljub vsem omejitvam in ukrepom v občini že razmišljajo, kako naprej, ter da ne glede na vse okoliščine in izzive ostaja cilj občine, da z racionalnimi ukrepi izpelje zastavljene načrte.

“Tako so tudi v času omejitev so postopki javnega naročanja potekali, saj je za izvedbo večjih javnih naročil potrebno več mesecev dela. Javna naročila, ki so že izvedena oz. so v zaključni fazi:  Izgradnja vrtca Artiče, Preplastitev dela regionalne ceste R3-675/1481 ter izgradnja pločnika v naselju Obrežje, Obnova železnega mostu čez Krko v Brežicah, Obnova lesenega mostu čez reko Krko v Cerkljah ob Krki,  Prenova Nogometnega stadiona Brežice – I. in II. faza, Ureditev podstrešja OŠ Dobova; Infrastrukturna ureditev pokopališča Brežice, Dogradnja hlajenja na starem delu OŠ Cerklje ob Krki,” je zapisal.

M. P.