Moj družinski zdravnik postal Željko Pleša iz krškega zdravstvenega centra

Vir: Revija Viva.

Revija Viva je tudi letos podelila nazive za najbolj priljubljene zdravnike po izboru bralcev. Dobitnica najvišjega naziva, naziva Moja zdravnica je postala pediatrinja Tina Božičnik, Moj družinski zdravnik pa je postal Željko Pleša iz krškega zdravstvenega centra Aristotel.

 

Letošnji izbor Moj zdravnik je bil že 25. po vrsti. Bralci revije so preko spleta ali glasovnice glasove oddali več kot 2000 različnim zdravnikom, ki so jih razvrstili v deset kategorij: družinski zdravnik, pediater, ginekolog, onkolog, zobozdravnik, urolog, kardiolog, nevrolog, oftalmolog in ortoped.

Bralci so Božičnikovo izbrali za Mojo pediatrinjo, ker pa je prejela največ glasov, je postala tudi Moja zdravnica leta 2021. Moj družinski zdravnik je postal Pleša, Moj zobozdravnik za leto 2021 je Tomaž Ivanušič, izbrana onkologinja Tanja Južnič Šetina, urolog je Gregor Hlebič, nevrologinja Alenka Horvat Ledinek, oftalmologinja je Marija Pipan Gregorčič, kardiolog Matevž Jan, ortoped je Danijel Bešič Loredan, Moja ginekologinja 2021 je Damijana Bosilj.

Tudi letos so bili glasovi namenjeni ne le strokovnosti, ampak tudi srčnosti, človečnosti in spoštljivim odnosom.

M. P.