Modernizirani odsek ceste v KS Artiče – Glogov Brod

Foto: Občina Brežice

V mesecu občinskega praznika je v občini Brežice potekala otvoritev moderniziranega odseka ceste v Glogovem Brodu, ki predstavlja izboljšani dostop za prebivalce. Razširjeno je bilo vozišče, zamenjan prepust in tampon ceste ter izvedeno asfaltiranje.

Skupna vrednost naložbe je znašala 23.000 evrov. Sredstva sta prispevali Krajevna skupnost Artiče (10.000 evrov) in Občina Brežice (13.000 evrov).

Na otvoritve je zbrane nagovoril predsednik Krajevne skupnosti (KS) Artiče Anton Gajšek, ki je predstavil tudi ostale investicije v cestno infrastrukturo v krajevni skupnosti ter dejal, da se krajani veselijo sanacije regionalne ceste Spodnja Pohanca – Artiče in gradnje pločnika v Trebežu, kar bo pomembno prispevala k prometni varnosti.

Župan Občine Brežice Ivan Molan je krajanom čestital ob novi pridobitvi in dejal, da Občina Brežice skrbi za enakomeren razvoj vseh krajev. Tako tudi ob večmilijonskih investicijah, kot je nova Osnovna šola Cerklje ob Krki, poskrbi za manjše investicije, ki so za življenje krajanov zelo pomembne. Župan je vsem uporabnikom zaželel varno vožnjo, novo pridobitev pa je blagoslovil domači župnik Franc Rataj.

Občina Brežice