Mladoletnik osumljen najmanj 19 kaznivih dejanj vlomov v hiše in vikende

Kriminalisti novomeške policijske uprave so uspešno preiskali več kaznivih dejanj vlomov v stanovanjske hiše in vikende na območju Dolenjske in Posavja.

Zaradi najmanj 19 vlomov so ovadili mladoletnika iz Novega mesta.

Ta je v letu 2017 in v začetku leta 2018 vlamljal v objekte na območju Rateža, Dolenje vasi pri Mirni Peči, Šumberka, Tolstega  vrha, Dolenjega Vrhpolja, Šmarjeških Toplic, Grč vrha v Mirni Peči, Gorenjega Karteljevega in Brežic.

Iz stanovanjskih hiš in vikendov, kjer v času, ko je vlamljal ni bilo stanovalcev, je kradel denar, nakit, električno orodje, glasbila in živila.

Oškodovancem je s tatvinami in vlomi povzročil za več kot 23.000 evrov škode. Kriminalisti so v okviru kriminalistične preiskave pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu njegovega bivanja, kjer so našli  in  zasegli nekaj ukradenih predmetov. Mladoletnik je bil v preteklosti že večkrat pravnomočno kaznovan zaradi premoženjskih kaznivih dejanj in kaznivih dejanj z elementi nasilja.

Preiskan vlom v hišo v Stari Bučki

Zaradi  kaznivega  dejanja  velike tatvine so kriminalisti kazensko ovadili tudi 29-letnega osumljenca iz Novega mesta. Ugotovili so, da je osumljenec v  mesecu  decembru  vlomil v stanovanjsko hišo v Stari Bučki. Preiskal je prostore in našel in odtujil 2500 evrov in zlat nakit v vrednosti 1200 evrov. Preiskovalni sodnik je odredil pripor za 29-letnega osumljenca, ki so ga policisti prav tako že večkrat obravnavali zaradi premoženjskih
kaznivih dejanj in kaznivih dejanj z elementi nasilja.

M. P.