Mladi iz Sevnice in Radeč združeni ter močnejši

Novo vodstvo Medobčinskega odbora SDS Sevnica - Radeče, s poslancem Tomažem Liscem (desno). (foto: SDM Sevnica - Radeče)

Člani Slovenske demokratske mladine (SDM) Sevnica so k sodelovanju povabili podmladek Slovenske demokratske stranke (SDS) v Radečah in se preimenovali v Medobčinski odbor SDM Sevnica – Radeče, ki ga vodi August Teraž.

V sporočilu za javnost so zapisali, da so se tako odločili zato, ker je vodstvu SDM Sevnica potekel mandat, s podmladkom SDS Radeče pa so že pred tem zelo dobro sodelovali.

Na konferenci je zbrane pozdravil Tomaž Lisec, predsednik SDS Sevnica in poslanec v državnem zboru. Predstavil jim je trenutno lokalno in državno politiko, posebej pa se je dotaknil žgočih problemov mladih, kot so delovna mesta, stanovanjska politika, športna infrastruktura, predšolska vzgoja in podobno.

Mladi so nato na skupni konferenci izvolili novo vodstvo. Predsednik je postal August Teraž, v izvršilni odbor pa so bili predlagani in imenovani Sanja Slemenšek, Iris Žučko, Sergij Teraž in Luka Gorenjec.

Teraž je predstavil tudi ključne poudarke delovanja v letu 2020: Svetovni dan zdravja, letne športne igre SDS, kopalni dan SDM, obeležitev dneva državnosti, dobrodelna poletna akcija SDM, pa tudi aktivno sodelovanje pri lokalnih projektih SDS Sevnica. Želja je tudi širše obveščanje javnosti o problemih mladih v Sevnici prek družbenih omrežij in z okroglimi mizami ter povečanje članstva, “saj morajo mladi imeti možnost podajati svoja mnenja in sodelovati pri reševanju problemov,” so še zapisali.

M. P.