Minuli vikend prijeli 21 migrantov

Fotografija je simbolična.

Krški policisti so na avtocestnem postajališču Zaloke izsledili in prijeli dva državljana Afganistana, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Policisti Postaje mejne policije Obrežje so prijeli še 14 Afganistancev, na območju Šentjerneja so prijela dva Maročana in enega Sirijca, pri Vukovcih pa še dva Iračana.

Prve migrante, ki so na Obrežju poskušali nezakonito prestopiti državno mejo, so v preteklih dneh prijeli v četrtek, 7. februarja, v vozilu turških registrskih oznak. Med tovorom so našli pet Afganistancev. V petek, 8. februarja, so v tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak v tovornem del našli še pet Afganistancev. Včeraj, v nedeljo, pa so v tovornem vozilu srbskih registrskih oznak našli še štiri Afganistance. Vse so predali hrvaškim varnostnim organom.

Na območju PU Novo mesto so nadalje v soboto na območju Šentjerneja izsledili in prijeli dva Maročana in enega Sirijca. Vse tri so odpeljali v azilni dom. Črnomaljski policisti pa so včeraj okoli 19. ure pri Vukovcih, občina Črnomelj, izsledili in prijeli dva Iračana. Ker nista zaprosila za azil, so ju po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

C. R.