Migranti planili na celi črti

Policisti Policijske uprave (PU) Novo mesto so v zadnjih 48 urah na območju Posavja prijeli 22 migrantov, na območju celotne policijske uprave pa so samo včeraj prijeli 106 migrantov in dva tihotapca.

V sredo so jih na območju Bukoška prijeli 7. Včeraj so jih v Posavju prijeli 15, od tega na območju Globokega 12 in Jesenic na Dolenjskem 2. Na Obrežju so prijeli še enega migranta.

Samo včeraj so imeli policisti z novomeške policijske uprave ogromno dela z migranti, na 15 različnih lokacijah so jih prijeli kar 106. Hkrati so prijeli še dva tihotapca, državljana Ukrajine.

Največ migrantov so včeraj prijeli na območju policijske postaje Črnomelj, kar 62, od tega v krajih Breg pri Sinjem Vrhu 28, Gornji Suhor pri Vinici 1 in v Ručetni vasi ter Semiču 33.

V Rosalnicah (občina Metlika) so prijeli 1 migranta, na območju Maharovca in okolice (Šentjernej) pa 7 migrantov. Še 7 so jih prijeli na območju Rateža pri Novem mestu. (vir: tukaj)

Policiji v veliko pomoč obvestila občanov

S PU Novo mesto so sporočili, da so jim pri zahtevnem in odgovornem delu varovanja državne meje v veliko pomoč obvestila občanov. Prav prebivalci ob meji so namreč  tisti, ki najbolje poznajo svoje okolje in znajo oceniti, kdaj gre za sumljive osebe ali vozila, ki v to okolje ne sodijo.

Za klice, obvestila in pomoč se vsem zahvaljujejo, prepričani so, da bodo v partnerskem sodelovanju z občani tudi v prihodnje uspešno in učinkovito varovali državno mejo.

M. P.