Migranti: Pet se jih je skrivalo v dveh tovornih vozilih bolgarskih registrskih oznak

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so včeraj izsledili in prijeli šest tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Po poročanju koprske policijske uprave so jih še šest prijeli na območju Ilirske Bistrice. Vse prijete so vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Na območju mejnega prehoda Obrežje so policisti med opravljanjem mejne kontrole tovornih vozil  na vstopu v Slovenijo v dveh tovornih vozilih bolgarskih registrskih
oznak našli pet tujcev, ki so se izrekli za državljane Afganistana in so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

Pakistanca pa so črnomaljski policisti včeraj izsledili in prijeli v okolici Semiča. Tudi tega so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Na območju PU Koper pa so policisti obravnavali 6 nedovoljenih prehodov državne meje, vse na območju Policijske postaje Ilirska Bistrica. Tujci so se izrekli za državljane Pakistana, Tunizije in Alžirije. Za azil ni zaprosil noben, vse so že vrnili na Hrvaško.

M. P.