Merc: Preboldski ravnatelj mora organizirati varen pouk in se ne spraševati o znanosti

Ravnatelj OŠ Prebold Peter Žurej. Če ne bo spoštoval ukrepov, bo njegova šola prešla na pouk na daljavo.

Ravnatelj Osnovne šole Prebold Peter Žurej “nima kaj zagovarjati ali česa ne zagovarjati. Mora ukrepati tako, kot se od njega zahteva, in zahteva se z odloki in zakoni. On je tam, da se organizira pouk in ni potreben njegov komentar o znanosti, ki je verjetno ne razume”, je za POP TV povedal nekdanji dolgoletni vidni ravnatelj Dušan Merc. S tem se je odzval na ravnanje Žureja, ki nerazumno vztraja, da na svoji šoli ne bo preverjal izpolnjevanja pogoja PCT.

 

Kot pravi Mrec, je svet šole tisti, ki lahko razreši Žureja. Pravi tudi, da ni potrebno sklicevanje ne na ministrstvo in ne na inšpekcijo. “Otroke in starše je treba zavarovati, če drugače ne gre, tudi pred njimi samimi, kar je očitno,” je dejal.

Nasploh je po besedah Merca naloga ravnateljev, da organizirajo pouk in se ne zgovarjajo na ministrstvo ali kogar koli drugega.

Glede nasprotnikov cepljenja pa je dejal, da so “kot petletni otroci, ki jim nobena razlaga ni dovolj. Oni mislijo, da morajo razumeti. Ni jim treba razumeti, tako kot nam ni treba razumeti neskončno veliko stvari.”

A. M.